Interesse maar wel vragen?

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Deze antwoorden zijn echter aan verandering onderhevig en worden met regelmaat geüpdatet. Aan de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend en zijn niet bedoeld als onderdeel van de huurovereenkomst. De definitieve voorwaarden en onderdelen worden vermeld in de overeenkomst.

Bekijk het actuele aanbod hier

Algemeen

Ben je op zoek naar een woning die je kunt delen bijvoorbeeld met goede vriend, familielid of kennis? Dan zijn de co-living woningen van 2PEER iets voor jou!

In een 2PEER woning, woon je samen maar ook apart. Je deelt de woning met je medehuurder, maar beschikt wel over je eigen privé kamer en badkamer. Zo deel je de kosten van een ruim appartement en werk je mee aan het duurzaam gebruiken van ruimte.

In een co-living woning huur je samen met je medehuurder op één huurcontract.
Je bent samen verantwoordelijk voor de huurpenningen. Je kunt dus alleen samen opzeggen of je zoekt zelf een nieuwe medehuurder. Je hebt de mogelijkheid voor co-optatie, waarbij je een nieuwe medehuurder mag introduceren. Je nieuwe medehuurder dient wel zelfstandig aan de gestelde inkomenseisen en voorwaarden te voldoen.

Wonen in De Steyn & De Syp betekent automatisch dat je toegang krijgt tot de services van LIVVIN. Bij LIVVIN brengen we bewoners met elkaar in contact, door er te zijn in de huiskamer, leuke events te organiseren en een digitaal platform aan te bieden. Want samen is alles leuker! Je vindt naast gebouw B de gemeenschappelijke LIVVIN ruimte.

De LIVVIN app is het centrale communicatiemiddel. Zo leer je op een laagdrempelige manier je buren en de woonomgeving kennen, blijf je op de hoogte van evenementen in de buurt en regel zaken omtrent je woning.

Geen web zonder actieve spin. Op locatie is er een Community Manager aanwezig, is het niet fysiek, dan wel online. Een toeziend oog, een helpende hand of een kartrekker bij een initiatief of event.

Ga naar de pagina aanbod voor de beschikbare woningen. Heb je interesse in een woning, dan kun je direct reageren.

Zoals iedereen weet is er enorme schaarste op de woningmarkt. Hierdoor kunnen woningzoekers met beroepen die belangrijk zijn voor de stad geen betaalbare huurwoning in Utrecht vinden. Daarom willen wij geïnteresseerden met sleutelberoepen (onderwijzers, zorgmedewerkers en/of veiligheid  werkzaam in Utrecht) tijdelijk voorrang geven bij te toewijzing.

Parkeerplekken zijn beperkt beschikbaar. Reageer je op een woning en wil je weten wat de mogelijkheden voor een parkeerplaats zijn, vraag dit dan na bij de verhuurder.

Alle woningen beschikken over een interne berging* en een aantal zijn voorzien van een externe berging. Bekijk de woningomschrijving om te lezen waar de berging zich bevindt.

De woningen worden verhuurd in de vrije sector. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Toetsing en inkomen

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Steyn is het van belang dat je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen en geen negatieve BKR/incasso registratie hebt.

Als algemene richtlijn hanteren wij een inkomensnorm waarbij je bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) minimaal gelijk dient te zijn aan 3,5 maal de huurprijs. Het tweede inkomen wordt voor de helft meegenomen in de inkomensnorm.

Voor de co-living appartementen hanteren wij een inkomensnorm waarbij je bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld) minimaal gelijk dient te zijn aan 3,5 maal de helft van de huurprijs per huurder.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een regelmatig dienstverband  van minimaal 12 maanden. Heb je flexibel inkomen dan wordt gekeken naar de laatste 3 maanden  Het is wel van belang dat je arbeidsovereenkomst vast is voor de komende 12 maanden of minimaal een intentie heeft tot verlenging. Je kunt ook met een fase B of C uitzendcontract huren. Met alleen fase A kom je helaas niet in aanmerking.

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensrichtlijnen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan.

Een lening via DUO kan niet mee worden gerekend als inkomen.

Tenzij aan deze eisen wordt voldaan is het voor studenten niet mogelijk een woning te huren. Er worden helaas geen garantstellingen door derden (ouders) geaccepteerd.

Nee, het is niet mogelijk om te huren met een garantstelling. Om in aanmerking te komen voor een van de woningen dien je zelf een vast inkomen te hebben dat past bij de inkomensrichtlijnen.

Een borg wordt niet standaard gevraagd, alleen in gevallen waarbij er extra zekerheid nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je een eigen bedrijf hebt of wanneer je een tijdelijke arbeidsovereenkomst hebt. De hoogte van de waarborgsom wordt voordat je het contract ontvangt vermeld.

Huren

Je weet als huurder waar je aan toe bent. Geen onverwachte lasten, geen financiële risico’s, geen waardevermindering. En groot onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. Ook reparaties worden voor je geregeld.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 25 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan eindigt de huurovereenkomst op 1 juni. Bij de Co-Living overeenkomsten kun je na 9 maanden éénzijdig de huur beëindigen. De achterblijver zoekt dan een nieuwe huisgenoot en natuurlijk kunnen we je daarbij helpen. Lukt het niet een huisgenoot te vinden dan kan een huisgenoot toegewezen worden.

Ja, naast de huurprijs betaal je een voorschot aan service kosten. De exacte hoogte is nog niet bekend, maar zal naar verwachting ca. €98,- per maand bedragen.

Nee, de prijs op de website is de kale huur.

Kwaliteit en voorzieningen

Nee, de woningen worden voorzien van een complete keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. De keuken-en badkameropstelling vind je op de plattegronden.

De keukens zijn van het merk Bruynzeel en zijn uitgerust met alle benodigde keukenapparatuur van het merk ATAG. De inductie kookplaat heeft 4 zones. Sommige appartementen beschikken ook over 1 of 2 bridges waarmee je de kookzone kan vergroten om bijvoorbeeld te grillen. Ook zijn de keukens voorzien van een inbouw oven met magnetron, een ATAG koelkast met vriesvak en een vaatwasser XL geschikt voor 13 couverts. De keukenkasten zijn wit met RVS look grepen. Het werkblad is van Quartsiet in de kleur Easy Miner. Bekijk de woningomschrijving voor de afwerking van de keuken.

NB: Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De afwerkingen kunnen verschillen per appartement.

Je mag de woning naar eigen smaak decoreren en inrichten. Het is toegestaan om de wanden te schilderen of te behangen. Deuren en kozijnen mogen niet geschilderd worden. En let op, bij het verlaten van het appartement dient de woning met witte wanden achtergelaten te worden.

De badkamer is modern afgewerkt en heeft een douche met douchewand, wastafel van Villeroy en Boch met enkele of dubbele kraan van Grohe, spiegel en elektrische handdoek designradiator van Plieger Florian. Sommige appartementen beschikken over een toilet met hangend wandcloset in de badkamer. In de woningomschrijving lees de exacte afwerking van het appartement.

NB: Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. De afwerkingen kunnen verschillen per appartement.

Indien het appartement beschikt over een separaat toilet, is het toilet uitgevoerd met hangend wandcloset en fontein.

De woning wordt aangesloten op de centrale WKO installatie van Eneco waarmee wordt voorzien van warm tapwater, lage temperatuur verwarming (vloerverwarming in verblijfsruimten en badkamer) en hoge temperatuur verkoeling voor verblijfsruimten in de zomerperiode van 1 april tot en met 1 oktober.

Ja, er is een algemene fietsenstalling aanwezig